Ceny pohonných hmot v Česku za uplynulý týden klesly o desítky haléřů. Benzín Natural 95 zlevnil v průměru pod 37 korun za litr. Cena nafty spadla na úroveň 35 korun za litr. Paliva na tuzemských čerpacích stanicích zlevňují zhruba od poloviny letošního července.

Benzín se nyní v ČR tankuje v průměru za 36,85 koruny za litr. Nafta v současnosti stojí v průměru 35,02 Kč za litr. Cena benzínu klesla v uplynulém týdnu o 33 haléřů a cena nafty se snížila o 29 haléřů na litr.

Vyplynulo to z údajů CCS.

Nejlevnější benzín je nyní k dostání v Ústeckém kraji, kde litr vyjde v průměru na 36,34 koruny. Nafta je v současnosti nejlevnější ve Zlínském kraji, kde se litr tankuje v průměru za 34,54 Kč.

Nejdražší paliva jsou v Praze, kde litr benzínu vyjde v průměru na 37,51 Kč. Nafta se v hlavním měsě prodává v průměru za 36,49 Kč za litr.

Ve Středočeském kraji vyjde litr benzínu v půměru na 37,19 Kč. Nafta se v tomto kraji prodává v průměru za 35,53 Kč na litr.

Benzín byl v Česku naposledy levnější letos na konci ledna a nafta dokonce loni na začátku srpna. Od té doby výrazně zdražila a to kvůli zvýšené spotřební dani.

Meziročně ceny benzínu i nafty klesly zhruba o tři koruny. (sfr)