Po dlouhých 19 letech si fotbalisté pražské Sparty zahrají hlavní fázi elitní Ligy mistrů. Do evropských pohárových zápasů zasáhne i Slavia, Plzeň nebo Mladá Boleslav. Sparta na Letné vyzve rakouský FC Salzburg ve středu 18. září, kdy hráči letenského klubu coby jediní zástupci zahájí svou pouť prestižní Ligou Mistrů UEFA.

Obhájci českého titulu si základní fázi nejprestižnější klubové soutěže zahrají celkově podeváté.

Informovala o tom TV Telly.

Ve stejný den se do svého prvního zápasu letošního ročníku Ligy mistrů postaví i Slovan Bratislava, který ve Skotsku vyzve Celtic. Přímé přenosy ze všech zápasů českého mistra (ale i dalších zápasů Ligy mistrů) budou vysílat stanice Nova Sport 3 až 6.

U žádného z přenosů nebude chybět před- i pozápasové studio s fotbalovými experty.

Liga mistrů se letos bude hrát v odlišném formátu než v minulých letech. Hlavní novinkou letošní Ligy mistrů je změna formátu, ve kterém se ve skupinové fázi představí 36 týmů (dříve 32). Každý z nich odehraje 8 zápasů – čtyři na domácím hřišti a čtyři na hřištích soupeřů, a to proti různým týmům.

Osm nejlepších týmů zamíří rovnou do osmifinále, zatímco zbývající (9. až 24. místo) si zahrají play-off o další postup.

Evropskou ligu si zahraje Slavia a Viktoria Plzeň. V Konferenční lize se představí Mladá Boleslav.

Slavia vstupuje do zápasového kolotoče Evropské ligy ve středu 25. září, kdy má na programu venkovní zápas s bulharským týmem Ludogorets Razgrad. Plzeňská Viktoria v rámci Evropské ligy začíná o den později, kdy ji přivítá Eintracht (Frankfurt). Mladá Boleslav zahájí Konferenční ligu zápasem v Arménii s týmem FC Noah.

Zápasy Evropské ligy a Evropské konferenční ligy budou v přímých přenosech vysílat stanice Sport 1 a Sport 2 a dále Nova Sport 5.

Sledování všech uvedených zápasů lze jednoduše aktivovat online již za 300 korun na 14 dní.



O Telly s.r.o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také prémiový sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 až 4 a na stanicích Nova Sport 1 až 6.

Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL, závody Formule 1 nebo zápasy UFC a OKTAGON MMA. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR. (sfr)